середу, 30 жовтня 2019 р.

Педагоги-організатори освітніх закладів району взяли участь у міжнародній науковій конференції










29 жовтня педагоги-організатори освітніх закладів району взяли участь у ІІ Міжнародній науковій конференції "Суспільно-правові аспекти виховання у ХХІ столітті: загрози, профілактика, сподівання, виклики", який проходив у головному корпусі Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка. На конференції обговорювалися  зміни  в процесі виховання дітей та молоді у контексті сучасних викликів.
Тематика конференціï  мала міждисциплінарний характер і охоплювала  широке коло питань. Серед проблем, що стосуються правових аспектів процесу виховання, предметом обговорень були питання педагогіки права, правової соціалізації, захисту прав дитини, законодавчих гарантій безпеки дитини, відповідного соціального забезпечення тощо. Соціальний аспект проблем до обговорення охоплював  загрози в процесі виховання дитини, пов'язані із швидкими суспільними змінами, а також заходи, яких слід вживати для запевнення почуття безпеки. Філософський і суспільно-правовий контексти стосувалися вихованню в системі значимих для суспільного розвитку цінностей. Окрему увагу  було зосереджено на питанні профілактики ризикованої поведінки дітей та молоді.

Після конференції  доктор Університету Казимира Великого у Бидгощі Віолетта Юнік провела для педагогів тренінг з соціальної профілактики. Усі учасники конференції отримали в подарунок книгу «Рання профілактика проблем соціального розвитку і ризикованої поведінки дітей та молоді» та сертифікати про участь.
Дякуємо доценту кафедри правознавства, соціології та політології Ірині Мірчук за запрошення.








Немає коментарів:

Дописати коментар