четвер, 14 листопада 2019 р.

Відбулася нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи


12 листопада 2019 року на базі районного методичного кабінету відбулася нарада заступників директорів з навчально - виховної роботи, в якій взяли участь Іван Стецко, начальник відділу освіти,  методисти районного методичного кабінету.
На порядок денний  були винесені питання:
« Нова українська школа: успіхи та виклики впровадження  освітнього  процесу в закладах освіти району, нові підходи щодо організації методичної роботи в умовах Нової української школи, інструментарій оцінювання якості освіти, про  хід атестації педагогічних працівників у 2019/2020 навчальному році.
Начальник відділу освіти розпочав роботу наради з аналізу результатів успішності закладів освіти, якості та продуктивності  навчання учнів , організації  роботи вчителів з обдарованою молоддю та контролю й керівництва зі сторони адміністрацій шкіл. Начальник також наголосив на тому, що новий закон « Про освіту» передбачає кадрову та фінансову автономію закладів освіти, але і нагагадав, що відповідальність та свобода йдуть поруч.
Методист Ольга Лужецька не тільки  подякувала заступникам директорів шкіл, де успішно приживаються  та впроваджуються  ідеї Нової української школи, але й детально зупинилася на проблемах, які виникають в освітньому процесі: супротив змінам, відсутність бажання обмінюватися досвідом та аналізувати власну професійну діяльність. Звернула увагу присутніх на нову форму оцінювання учнів другого класу.
На важливості імплементації освітніх реформ, які впроваджуються зараз в школах у дуже великих масштабах наголосила  Любов Маркович, завідувач методичного кабінету.  Ключова роль тут відведена вчителям, від яких залежить успішність їх впровадження. В основі діяльності педагога сьогодні має бути його професійний інтерес та свідомий вибір особистого розвитку. З її  слів  важливим є  питання організації методичної роботи в  закладах освіти. Адже головне завдання для адміністрації шкіл – це створити умови для вдосконалення професійної майстерності вчителя, його мотивація та підтримка у безперервному професійному розвитку, спільна відповідальність за якість освітнього процесу.
 Працівники методичного кабінету Дарія Грицик детально зупинилася на питаннях важливості проведення моніторингових досліджень з метою визначення рівня знань школярів, об’єктивності їх оцінювання та Марія Драб на основних вимогах щодо організації атестації педагогічних працівників у 2019/2020 навчальному році.



Немає коментарів:

Дописати коментар