пʼятницю, 11 вересня 2015 р.

ПСИХОЛОГИ ПЛАНУЮТЬ РОБОТУ

10 вересня 2015 року відбулося засідання методичного об’єднання практичних психологів району, на якому методистом Володимиром Новаковським був здійснений аналіз роботи за минулий навчальний рік.
Найбільшими проблемами залишається відсутність ставок психологів у значній кількості шкіл та у всіх дошкільних навчальних закладах. У багатьох школах немає приміщень під робочі кабінети практичних психологів. Певні труднощі в роботі створює відсутність в освітніх установах соціальних педагогів.
Серед здобутків у 2014-2015 навчальному році - успішна реалізація програм «Сімейна розмова», «Рівний-рівному», «Так чи Ні».
На засіданні було окреслено пріоритетні напрями діяльності психологічної служби Дрогобицького району на 2015-2016 навчальний рік. Головним викликом сьогодення для України є бойові дії на Сході країни та велика кількість внутрішньо переміщених осіб. У школах району навчаються діти біженців. Вони потребують особливої уваги психологів та підвищення психологічної культури всіх учасників навчально-виховного процесу.
Вирішено в рамках діяльності психологічної служби району продовжити впровадження інформаційно-освітньої протиалкогольної програми «Сімейна розмова». А також у зв’язку з складною соціально-економічною ситуацією інтенсифікувати профілактичну роботу щодо запобігання торгівлі людьми.





З огляду на посилену увагу країн Європейського Союзу до питання дотримання прав дитини в Україні працівникам психологічної служби необхідно акцентувати свою діяльність по соціальному захисту прав і свобод дітей, створення умов комфортного освітнього середовища, захисту честі і гідності учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар