середу, 21 жовтня 2015 р.

Фестиваль "Сурми звитяги" зібрав юні таланти з усього району

Фестиваль "Сурми звитяги" зібрав юні таланти з усього районуДнями в міському Народному домі ім. Івана Франка відбувся XVI районний дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги», який пропагує серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в XX столітті, пісенну спадщину Січового Стрілецтва, УГА, УПА, ОУН, а також сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала в часи Революції на Граніті, на Помаранчевому Майдані, під час Революції Гідності.
Учасники конкурсу пом`янули загиблих за волю України хвилиною мовчання. Привітала юні таланти методист відділу освіти Ярослава Баранич. З умовами проведення конкурсу ознайомила присутніх директор Будинку дитячої та юнацької творчості Віра Болоховецька.
Гість фестивалю, голова спілки політв`язнів Ярослав Барабан, наголосив, що революційна боротьба українського народу проти російських окупантів і їх приспішників - історичне продовження боротьби УПА, ОУН, УГА за ідеали демократії, свободи і національної незалежності та гідності.
Майже з усіх шкіл району прибули мистецькі колективи та окремі виконавці. Організаторами свята були відділ освіти Дрогобицької райдержадміністрації та Будинок дитячої та юнацької творчості. Оцінювали виступи учасників конкурсу члени журі – методисти відділу культури Дрогобицької райдержадміністрації та Дрогобицького міського Народного дому. Вони зробили все для того, щоб фестиваль став унікальним за формою і за змістом.
У фестивалі взяли участь 419 дітей. У залі лунали найкращі пісні, чудові рядки поезії. Можна було бачити різножанрове виконання, адже виступали і солісти, і дуети, і тріо, і вокальні ансамблі, і читці, і літературно-музичні композиції, і хори, і сучасні танцювальні колективи.
Два дні мистецькі колективи демонстрували свої творчі можливості, даруючи глядачам задоволення. Кожен з виступів був унікальним, тому журі непросто було визначити лауреатів. Перший тур фестивалю закінчився. Переможців чекає участь у другому турі, який відбудеться у м. Львів.

Немає коментарів:

Дописати коментар