четвер, 28 січня 2016 р.

Про проведення районного конкурсу образотворчого мистецтва „ Таланти твої, Україно !”


Відділ освіти
ДРОГОБИЦЬКОЇ  РАЙОННОЇ  ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Наказ

    27 .01.2016р.                                                                                        №31

Про проведення районного конкурсу
образотворчого мистецтва „ Таланти твої,
Україно !”
Відповідно до положення про обласний конкурс образотворчого мистецтва „Таланти твої, Україно!” - 2016 р., плану роботи відділу освіти, БДЮТ
наказую:

1.Провести 26.02.2016р. районний конкурс образотворчого мистецтва (конкурс) за такими номінаціями: живопис; графіка; батик; скульптура; витинанка; аплікація; малярство на склі на базі кафедри методики трудового і профільного навчання та декоративно-ужиткового мистецтва Дрогобицького державного педагогічного університету ім..І.Франка.


      Учасники конкурсу привозять з собою по одній оформленій роботі, виконаній протягом цього навчального року, а також матеріали та інструменти для виконання завдань журі під час конкурсу. Робота має мати етикетку на якій вказати:
а) Назву виробу;
б) Автора ( Прізвище, ім”я);
в) Вік учня, школу в якій навчається;
г) Прізвище, ім”я по батькові вчителя (повністю).
Конкурс розпочнеться о 10.00 в корпусі інженерно-педагогічного факультету ДДПУ ім..І.Франка ( вул..Стрийська 3). Заявки мати з собою в 2 екземплярах на кожну номінацію окремо.
2.Для проведення конкурсу затвердити оргкомітет:
2.1.у складі: Коник-Осадча Л.Я.- головний спеціаліст відділу освіти,
Баранич Я.О.- методист відділу освіти;
Болоховецька В.Я.-директор Будинку дитячої та юнацької творчості, відповідальна за написання наказів, оформлення грамот;
Кушнір С.С. - методист ДБЮТ;
Оршанський Л.В.- завідуючий кафедрою МТПНДУМ ДДПУ ім..І.Франка,
2.2. Положення конкурсу (Додаток )
3.Директорам шкіл :
а) Видати наказ про відрядження учнів на конкурс „Таланти твої, Україно!”-2016р.
б) відповідальність за життя і здоров”я учнів покласти на педагогів супроводжуючих учнів, під час конкурсу на керівників груп за номінаціями: Білинську Г.Р., Болоховецьку В.Я., Кушнір М.О., Клонцак Л.М., Кушнір С.С., Леснянську І.Б., Мазурчак С.Ф., Мазурчака С.Я., Пастернака М.Я., Петруняк І.В., Пилипіва Б.М., Стеців І.Е., Янінович О.І.,
4.Контроль за виконанням наказу покласти на методиста відділу освіти Баранич Я.О.

В.о. керівника                                                          І.Стецко


Додаток
до наказу відділу освіти
Дрогобицької райдержадміністрації
від_________2016р. №____



П О Л О Ж Е Н Н Я
Про районний конкурс образотворчого мистецтва
«Таланти твої, Україно» - 2016 р.

1. Мета конкурсу та його завдання:
1) виявити здібних дітей та підлітків, що займаються різними видами та жанрами образотворчого мистецтва, розкрити їхній творчий потенціал;
2) пропагувати кращі зразки українського народного мистецтва, залучати дітей до збереження і відродження мистецьких традицій та творів народних майстрів;
3) підвищувати виконавську майстерність, розвинути творчі здібності та художньо-естетичні смаки учнів;
4) оформити виставку учнівських робіт «Таланти твої, Україно – 2016»;
5) відзначити кращих учнів та педагогів загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів.
2. Організатори районного конкурсу.
1. Відділ освіти Дрогобицької райдержадміністрації.
2. Дрогобицький районний Будинок дитячої та юнацької творчості.
3. Кафедра методики трудового і професійного навчання та декоративно-ужиткового мистецтва Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.
Оргкомітет призначає журі, яке створює умови для учасників, надає необхідні консультації, займається організацією заключної виставки переможців, вирішує організаційні питання.
3. Журі конкурсу.
1) визначає кращі домашні роботи та конкурсні завдання, нагороджує переможців;
2) здійснює відбір робіт на районну (обласну) підсумкову виставку, визначає серед них дипломантів та лауреатів у різних видах та жанрах мистецтва;
3) проводить аналіз творчого рівня та художньо-естетичної підготовки виконавців, надає методичні рекомендації педагогам – керівникам дитячих творчих колективів.
4. Учасники конкурсу.
Учасники конкурсу образотворчого мистецтва – учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.
З визначених жанрів на конкурс направляється не більше трьох осіб (бажано по одному з кожної вікової категорії). Вік учасників:
І вікова категорія: 7 – 10 років;
ІІ вікова категорія: 11 – 14 років:
ІІІ вікова категорія: 15 – 18 років.
5. Умови конкурсу.
Учасники конкурсу представляють 1 (одну) домашню роботу, виконану впродовж поточного навчального року, а також готують матеріали та інструменти для виконання завдань конкурсу. Учні демонструють домашні творчі роботи, а журі їх оцінює. Учасники конкурсу впродовж 2-х годин виконують конкурсне завдання на тему: «Івану Франкові – 160», яке полягає у підтвердженні їхніх творчих здібностей та художньо-естетичних умінь і навичок. Учасники працюють під керівництвом викладачів ДДПУ та керівників гуртків БДЮТ, які відповідають за дотримання умов конкурсу та техніки безпеки. Етикетки на домашні роботи прикріплюються на паспарту зі зворотного боку.
6. Нагородження.
Переможці конкурсу у різних номінаціях та вікових категоріях нагороджуються грамотами відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації.
7. Номінації конкурсу.
Живопис: на конкурс подається 1 домашня робота, формат якої не перевищує розмір 60 х 42 см (А3), паспарту білого кольору формату А2. Конкурсна робота виконується на форматі А2 або А3, паспорту білого кольору формату А3 або А4. Матеріали (фарби, пензлики, гумки, олівці тощо) – індивідуальні.
Графіка: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана на аркуші розміром 30 х 42 см (А3) або 60 х 42 см. (А2). Матеріали, необхідні для виконання конкурсного завдання, – індивідуальні.
Батик: на конкурс подається 1 домашня робота; формат як домашньої, так і конкурсної роботи – довільний; матеріали для конкурсної роботи частково привезти із собою, роботу виконати від початку до кінця (продовжувати на конкурсі розпочату роботу забороняється).
Витинанка: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана на довільному форматі з обов’язковим оформленням у паспарту; конкурсна робота – витинанка – виконується на аркуші розміром 30 х 42 см (А3), починаючи з нульового циклу (створення ескізу) до завершального етапу – оформлення роботи.
Скульптура: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана в українських народних традиціях (бажано Бойківського регіону); впродовж конкурсного часу необхідно виконати одну роботу повністю, підтверджуючи вміння з технології ліплення виробу.
Аплікація: на конкурс подається 1 домашня робота, формат якої не перевищує розмір 60 х 42 см (А3), паспарту білого кольору формату А2; конкурсна робота виконується на аркушах розміром 30 х 42 см (А3) або 60 х 42 см. (А2). Матеріали, потрібні для виконання конкурсного завдання – індивідуальні.
Малярство на склі: на конкурс подається 1 домашня робота; формат як домашньої, так і конкурсної роботи – довільний; матеріали для конкурсної роботи – індивідуальні, роботу виконати від початку і до кінця (продовжувати на конкурсі розпочату роботу забороняється).
Творчі роботи, подані поза номінаціями, оцінюватися не будуть, а учні до участі в конкурсі допущені не будуть.

ЗАЯВКА

Село (селище), повна назва закладу освіти, назва гуртка (студії)
Номінація конкурсу
Прізвище та ім’я учасника,
вік дитини
Перелік домашніх робіт
Прізвище, ім’я, по батькові педагога (повністю)
Контактний телефон







Заявки для участі в конкурсі подавати у 2-х екземплярах – окремо на кожну номінацію.
Термін проведення конкурсу – 26 лютого 2016 р. Початок: 10.00 год.
Реєстрація: 09.30. год.
Конкурс проводитиметься у приміщенні Інституту фізики, математики,
економіки та інформаційних технологій ДДПУ імені І.Франка за адресою:
м.Дрогобич, вул.Стрийська, 3

Немає коментарів:

Дописати коментар