середу, 7 вересня 2016 р.

БАТЬКІВЩИНА ІВАНА ФРАНКА

Нагуєвичі - батьківщина Івана Франка, благословенний край, духовна оаза, де минуле розмовляє із сучасним про сокровенне, вічне.

Ця земля вартує того, щоб їй вклонитися, бо вона породила Генія.
Дивовижне дійство відбувалося у кінці серпня на сонячній галявині, де серед героїв улюблених дитячих казок наші школярі інсценізували байки І.Франка, які, як дрібні тонкі корінчики, вкорінюють у їхні душі любов до рідного слова, його краси, простоти і чарівної милозвучності.
Слухаючи поезії І.Франка і про І.Франка, учнівські авторські поезії, гості ювілейного свята відчували нездоланну силу нашого народу, який лунає скалу брехні, зневіри, зла, корупції, несправедливості, який ціною власного життя захищає нас зі зброєю в руках на сході України. Його не перемогти, бо мужність синів українського народу нагадує мужність самого Франка, сила їх духу-Франкову незламність, а нестримна воля до перемоги так схожа на гранітну наполегливість Великого Каменяра.
По алеї до галявини казок розсипали свої духмяні візерунки і радують зір різнобарвні квіти. То шкільні квіткові композиції – вінки з високих, бентежних, ніжних поетичних слів поета.
Ми щасливі, що маємо можливість особисто черпати Франкову глибинність на його малій батьківщині, тому з « його духа печаттю» будемо прямувати « у мандрівку століть» - «навстрічу сонцю золотому», туди, «де видно світло, де пахне воля, де ясніють вселюдські ідеали».




Немає коментарів:

Дописати коментар