середу, 7 грудня 2016 р.

Година коду у навчальних закладах Дрогобицького району

Година коду відбувається щороку протягом тижня інформатики. У 2016 тиждень інформатики припав на 5-11 грудня, але Годину коду можна проводити протягом року. Тиждень інформатики проходить щороку на честь дня народження піонера комп'ютерних наук Адмірала Грейс Мюрей Хоппера (9 грудня 1906).
Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі. Вони зібрали безпрецедентну коаліцію партнерів для проведення Години коду — включно із Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America та College Board.
Година коду є одногодинним вступом до інформатики, призначеним для демістифікації програмування, а також демонстрації того, що кожен може опанувати його основи і залучення учасників до сфери інформатики. Ця кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики, починаючи з 1-годинних вправ з кодування, а далі поширюючись на інші події у спільноті. Ця масова кампанія підтримується більш, як 400 партнерами та 200000 вчителями з усього світу.
Годину коду було проведено іу Попелівському НВК І-ІІІ ступенів під керівництвом учителя інформатики Мар’яна Унятицького. Учні з цікавістю виконали завдання та отримали сертифікати.
Під гаслом «Кожен учень повинен мати можливість вивчати інформатику» в Долішньолужецькій СЗШ I-II ст. 06 грудня 2016 р. у 4, 6, 8 та 9 класах було проведено уроки кодування під керівництвом учителя інформатики Марії Щупляк.
Протягом 5-6 грудня пройшла «Година коду» в Ролівській СЗШ І-ІІ ст. під керівництвом вчителя інформатики Медвідь І.М.
Школярі отримали завдання, у якому потрібно написати програму для персонажа популярної гри Minecraft. Вони бачили сформульоване ігрове завдання, лабіринт із героями гри та команди, які вони вміють виконувати. Методами спроб і помилок правильно збирали блоки у робочій області та запускали програму на виконання. Учні у захваті керували мультяшними героями, активно допомогали тим, у кого не все вдавалося. 
Кожен спробував себе у ролі справжнього програміста, та отримати за це справжній сертифікат.






Немає коментарів:

Дописати коментар