понеділок, 25 лютого 2019 р.

Семінар учителів іноземних мов


21 лютого на базі методичного кабінету  відбувся  семінар-практикум для вчителів іноземних мов.  
З вітальним словом виступила завідувач методичного кабінету Любов Маркович, яка ознайомила учасників семінару-тренінгу  з основними підходами в освітньому процесі, філософією Нової української школи,  готовностю закладів загальної середньої освіти до реалізації  завдань Державного стандарту початкової загальної освіти відповідно до основних напрямків державної політики у галузі освіти. При цьому звернула увагу на специфіку викладання іноземної мови у 1-му класі та наголосила,  що в сучасних умовах кожна іноземна мова розглядається як засіб спілкування й залучення до культури іншого народу, тому особлива увага приділяється її вивченню. Саме тому вчителі іноземних  мов є агентами змін, провідниками нових ідей, технологій.

Мета семінару - підвищення методичного та практичного рівня професійної компетентності вчителів іноземної мови, надання можливості продемонструвати креативні ідеї, інноваційні технології  навчання поділитися  досвідом роботи з колегами-освітянами. Учителі мали змогу ознайомитися з презентаціями навчально-методичних матеріалів з використанням мультимедійних технологій.

Учитель англійської мови  Дережицького НВК І-ІІІ ст. Ольга Карпяк
висвітлила доцільність використання сучасних методів активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках англійської мови, використовуючи інтернет-ресурси, провела майтер – клас з елементами  музичного мистецтва, спрямованого  на розвиток соціокультурної компетентності школярів.

Учителі Летнянського НВК І-ІІІ ст. Іванна та Софія Козар показали фрагменти  позакласної роботи з предмету в школі: роботу літнього мовного табору. Іванна Козар охоче поділилася цікавими формами роботи в першому класі.
Галина Уруська, учитель  Уличненського НВК, презентувала інтерактивні методики викладання на уроках англійської мови.
 Калейдоскоп творчих уроків, вікторин , участь у пілотному проекті «Sole Ukraine»  представила Світлана Куца, учитель Меденицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Вона поділилася досвідом волонтерської  роботи в дитсадку смт. Меденичі, де навчала дітей англійської мови.
Ірина Вергун, учитель Опарівського НВК І –ІІ ст. продемонструвала відеоматеріали  з « Тижня англійської мови», де висвітлила  організацію позакласної роботи школярів в школі. Діти з радістю беруть участь у проектах, конкурсах та розвагах .
Учасники районного семінару опрацювали  нове Положення про ДПА .

Наприкінці семінару педагоги високо оцінили проведені форми роботи та отримали сертифікати за освітньою програмою «Нова українська школа».









Немає коментарів:

Дописати коментар