субота, 23 лютого 2019 р.

Семінар учителів української мови та літератури


20 лютого в методичному кабінеті відділу освіти відбувся семінар учителів української мови та літератури закладів освіти району.
Робота семінару розпочалася урочистою частиною, під час якої учителів-філологів привітали Володимир Ханас, заступник голови Дрогобицької районної державної адміністрації, Любов Маркович, завідувач районного методичного кабінету, та Віра Кахновець, методист районного методичного кабінету.
Виховання особистості, розвиток її духовної сфери та утвердження моральних цінностей  – було головним у виступі Володимира Ханаса. Він зауважив, що без розуміння того, що відбуваються в освіті, неможливе сучасне шкільне викладання української мови та літератури, тому учитель-філолог має постійно дізнаватися про найсвіжіші новини науки й освіти, повинен бути не тільки літературознавцем і мовознавцем, а й популяризатором, і моралістом, і громадянином своєї держави, який плекає все добре й розумне, що творить духовність у душі молодого покоління. Володимир Йосипович не оминув своєю увагою й гострих проблем, що постають перед освітянами району.

Найголовнішим питання семінару було складання школярами зовнішнього незалежного оцінювання. Чи не найскладнішим завданням тесту ЗНО є написання власного висловлення. Цей вид роботи оцінюється 20-ма балами, тож важливість його очевидна. Настанови щодо підготовки до написання власного висловлення надала екзаменатор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, учитель Модрицького НВК I-IIIст., Віталія Шиб.

Учителі мали змогу ознайомитися з педагогічним досвідом своїх колег, що атестуються у 2019 р. Презентації навчально-методичних матеріалів з використанням мультимедійних технологій Марії Музики (Опорівський НВК I-IIст.), Лесі Панів (Попелівський НВК I-IIIст.), Оксани Мачити (Доброгостівська СШЗ I-III ст.), Анни Андрухів, Степанії Паньків (Грушівська СЗШ I-IIIст.) показали, що ці вчителі люблять рідне слово, знають його незліченні багатства й унікальні можливості, служать йому щиро, жертовно, віддано і всю цю любов передають своїм учням.



Також учителі отримали від Лесі Калямон і Оксани Прит (Волощанський НВК I-IIст.) у подарунок посібник автора підручників з української мови та літератури Олександра Авраменка «100 експрес-уроків української». Він у доступній формі навчає норм сучасної української мови і стане в пригоді тим, хто хоче більш упевнено й грамотно говорити українською.
Учні Грушівської СЗШ Галина Андрухів, Тетяна Пурій і Мар’яна Масяк показали фрагмент виховного заходу «Усе моє, все зветься Україна».



Після закінчення семінару філологи району разом з громадськістю вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні біля Колони Свободи, де відбулося віче пам’яті. 


Немає коментарів:

Дописати коментар