понеділок, 25 лютого 2019 р.

Семінар учителів математики

22 лютого в методичному кабінеті відділу освіти відбувся семінар учителів математики на тему «Інноваційні технології на уроках математики як засіб підвищення ефективності навчання».
Роботу семінару розпочала Марія Драб, методист відділу освіти. Вона звернула увагу на актуальність інновацій в освіті. У наш час як теоретична, так і практична педагогіка характеризується переосмисленням й зміною багатьох поглядів і підходів, відмовою від деяких застарілих традицій і стереотипів. Сьогодення потребує від педагога–практика високого професіоналізму, володіння сучасними технологіями навчання та виховання, бажання та вміння постійно вчитися та самовдосконалюватися. Не можна навчити дитину всупереч її волі, тому єдиний вихід для нас, вчителів, – пробудити інтерес до навчання, зацікавити учнів. Тому вміле використання інноваційних технологій на уроках математики допоможе вчителеві виростити конкурентоспроможну людину, підвищити ефективність навчання, що  є умовою успішного складання учнями зовнішнього незалежного оцінювання.
Вчитель Верхньогаївського НВК І-ІІ ст. Уляна  Ханас ознайомила присутніх із досвідом зовнішнього незалежного оцінювання інших країн та перспективними змінами у підході до ЗНО з математики в Україні.
Також вчителі ознайомилися із досвідом колег по впровадженню інноваційних технологій у навчанні. Учитель математики Уличненської СЗШ І-ІІІ ст. Тетяна Хоньків виступила з презентацією «Шляхи підвищення в учнів інтересу до вивчення математики».








 Учитель математики Лішнянського НВК І-ІІІ ст. Оксана Гук  поділилася досвідом впровадження проектних та інтерактивних технологій на уроках та позакласних заходах. Присутні мали можливість побачити, як можна використати     мультимедійну    дошку на    кожному етапі уроку  на прикладах відповідних     програм,     інтерактивних онлайнових вправ, фрагментах  уроку. 

Завершив виступи вчитель Опарівського НВК І-ІІ ст. Василь Годзь,  який підготував цікаву доповідь про графічні методи розв’язування олімпіадних задач.

Немає коментарів:

Дописати коментар