середа, 11 грудня 2019 р.

Відбулися майстер-класи для членів учнівського парламенту











З ініціативи районного учнівського парламенту 10 грудня в методичному кабінеті відділу освіти та в приміщенні районноїбібліотеки відбулися майстер-класи з паперопластики та текстилю, у яких узяло участь 38дітей з Верхньодорожівської, Уличненської, Болехівської, Грушівської (І-ІІІ ст.), Доброгостівської, Долішньолужецької, Вороблевицької шкіл та Ролівського, Попелівського, Медвежанського, Урізького, Новокропивницького, Добрівлянського, Літинського, Нижньогаївського, Верхньогаївського, Залокотського навчально- виховних комплексів.
Керівники гуртків «Паперопластика», «Умілі руки» Будинку дитячої та юнацької творчості Віра Болоховецька та Леся Клонцак вміло та доступно пояснили всі етапи виготовлення «Ялинки», «Ангела», «Об’ємної зірки ». Вони наголосили, що одним з актуальних завдань сучасної освіти є розвиток творчого, нестандартного просторового та логічного мислення та застосування його в практичній діяльності. Виготовляли ці чудові різдвяні вироби в техніці витинанки, оригамі, паперопластики та гофрування паперу.
Із захопленням милуємося такими різноманітними і яскравими ляльками. Якщо придивитися до всіх дитячих робіт, то можна відчути тепло, щирість душі, любов до ремесла, яке вони опанували.
Майстер-клас з текстилю, виготовлення ляльки-мотанки «Різдвяного Ангела» провела Марія Линів, керівник гуртка «Скриня-берегиня» Будинку дитячої та юнацької творчості. Лялька виконує функцію побутову, як іграшка, та сакральну, як оберіг.
Усі дитячі вироби будуть подаровані дітям з навчально- реабілітаційного центру «Гармонія», що у м.Бориславі.


















Немає коментарів:

Дописати коментар