понеділок, 24 лютого 2020 р.

«Нас єднає українська пісня»


 «Нас єднає  українська пісня» - під такою назвою пройшов загальношкільний захід у Новокропивницькому НВК з нагоди Міжнародного дня української мови, який піготували педагог-організатор Ірина Юрчак та вчитель музики  Марія Левицька. Це був захід про слово, з якого народжуються рядки, і про рядки, з яких народжується українська пісня. Кожен клас (починаючи з 1-ого  і закінчуючи  11-тим) при допомозі класоводів, класних керівників підготував українську пісню, відому всім, представивши її на суд глядачіів, серед яких були батьки. Учні відкрили для себе  сучасні пісні, написані нашими класиками-поетами, що стали в наш час  дуже популярними у виконанні Джамали, гурту « Кому вниз» , Ірини Федишин тощо.
Захід об’єднав всіх у любові до рідного слова, української пісні. Діти збагатились знаннями про творців відомих пісень, продемонстрували  вміння,творчий підхід у виконанні. Атмосфера була настільки доброзичливою й невимушеною, що наймолодші школярики під кожну пісню підтанцьовували, не шкодуючи ніг.

Пісня єднає рід, зв’язує покоління, веде в широкий світ життя.Коли звучить пісня, серця наповню ються почуттям  любові до рідного краю, свого народу –ось ті головні постулати  свята пісні.




Немає коментарів:

Дописати коментар